Keittiöveitset

Väri

Materiaali

Suodata

Näytetään tulokset 1–36 / 48


Keittiöveitset ovat jotain, joita ilman täydellinen ruoanlaitto on mahdotonta.

Jollekin riittää yksi veitsi pilkkomaan kaiken, mutta joillekin ruoanlaitto on mahdotonta ilman erilaisia veitsiä.

On olemassa useita veitsiä, jotka eroavat toisistaan tarkoituksen sekä materiaalin perusteella.

Teräs on suosituin materiaali veitsien valmistuksessa. Markkinoilta voi löytää laajan valikoiman erilaisia teräsveitsiä. Niiden suosio perustuu kestävyyteen, sillä ne ovat korroosionkestäviä.

Keraamiset veitset ovat nousseet ihmisten suosioon viime vuosien aikana. Ne eivät ruostu tai naarmuta pintoja. Ne ovat niin ikään kestäviä. Ainoana miinuksena on veitsien teroitus, jota varten ne täytyy viedä ammattilaisen käsiteltäväksi.

Laadukas veitsi on mukava ja tasapainoinen sekä sen terävyys kestää pitkään.

Materiaalien lisäksi on myös useita eri veitsityyppejä. Niille on omat käyttötarkoituksensa, joita olisi hyvä noudattaa.

Yleisveitsi on pieni ja kevyt. Se sopii useisiin keittiön toimintoihin. Terän pituus on 13-20cm.

Lihaveitsi soveltuu nimensä mukaan lihan ja luiden leikkaamiseen. Ne ovat raskaita veitsiä, joissa on neliömäinen terä. Veitsestä voidaan käyttää myös nimityksiä chopper ja kirves.

Fileeveitsi on hyödyllinen erityisesti kalan perkaukseen. Sen leikkaus jälki on tarkkaa, jolloin pienien viiltojen tekeminen on helppoa. Sitä voidaan myös käyttää lihan leikkaamiseen. Erityisesti isojen lihapalojen leikkaamiseen, joista halutaan tehdä mm. Pihvejä.

Kokkiveitsi on monipuolinen. Sen pituus on n. 25-30cm. Tyypiltään kokkiveitsi on suosituin. Myös erityisveitset esimerkiksi juustolle voivat olla tarpeellisia keittiön tarvikkeita.

Veitsien huolelliseen hoitoon kuuluvat käsinpesu ja huolellinen säilytys. Muut kodin aterimet voivat tehdä veitsenterästä tylsemmän niiden ollessa samassa lokerikossa.

Voit ostaa upeat veitset keittiöösi verkkokauppamme kautta!