Matot

Väri

Materiaali

Suodata

Näytetään tulokset 1–36 / 101

-50%

Vaikka matot tuovat huoneeseen kauniin viimeistelyn ne toimivat myös mm. melunvaimentajina. Pehmeä matto tuntuu myös miellyttävältä jalan alla.

Mattojen materiaalit

Kaikki matot voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin: luonnonmatot, tekokuitumatot ja synteettiset matot. Luonnonmatot ovat valmistettu esimerkiksi villasta, silkistä tai puuvillasta. Ne ovat kalliita ja vaativat erityistä hoitoa. Tekokuiduista valmistetut matot ovat valmistettu luonnollisista raaka-aineista, mutta ne käsitellään kemiallisilla aineilla. Synteettiset matot ovat täysin keinotekoisia.

Suosituimpia tekokuitu- ovat akryylimatot. Ne tuntuvat miellyttävältä eivätkä ne aiheuta allergisia reaktioita. Yleisiä ovat myös viskoosimatot, joissa on korkea kulutuskestävyys.

Matot voidaan valmistaa joko käsin tai tehtaassa. Käsintehtyjen mattojen tuotannossa käytetään luonnonmateriaaleja, jonka myötä niiden hinta on myös yleensä hyvin korkea. Tämän vuoksi konetuotanto on edullisempi vaihtoehto. Materiaalien lisäksi jokainen matto on jaettu napa- ja nukkamattoihin. Napamatot ovat miellyttävämmän tuntuisia, mutta nukkamatot kestävät paremmin kulutusta. Maton avulla suuren huoneen voi jaotella pienempiin alueisiin tai pieniä mattoja voidaan käyttää koriste-elementteinä.

Jos oletetaan, että matto vie suurimman osan huoneesta, sinun pitäisi laittaa sitä pois seinästä vähintään 40 cm, jolloin huone näyttää tyylikkäältä eikä muistuta menneiden aikakausien sisustusta.

Myös maton muoto vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen. Suorakaiteen muotoiset matot ovat klassisia sopien miltei mihin tahansa tilaan. Pyöreät ja soikeat matot auttavat huoneen rajauksessa. Suurien mattojen, joissa on näyttävä kuviointi, sijoittaminen toimii parhaiten rauhallisessa sekä neutraalissa tilassa. Vaaleat matot sopivat parhaiten huoneeseen, jonka valaistus on himmeää.

Valitessasi mattoa, tutustu rohkeasti verkkokauppamme valikoimaan. Löydät täältä tuotteet jokaiseen makuun!